Pusat servis Bosch PortalEkonomi

Pusat Perkhidmatan Bosch Menghidangkan Pembaikan Peribadi Peralatan Rumah Tangga

Pusat servis Bosch adalah perkhidmatan untuk pengguna produk Bosch yang memerlukan nasihat atau pembaikan pelbagai peralatan jenama ini. Sebagai salah satuperalatan rumah tangga p r odusen yang mempunyai pengalaman selama beberapa dekad, Boschku bukan sahaja melayani penjualan produk dan aksesori, tetapi juga perkhidmatan perkhidmatan.

Bosch terkenal sebagai jenama peralatan rumah terkemuka yang memberi perhatian besar kepada pemeliharaan alam sekitar. Permohonan paten yang dimiliki oleh syarikat ini adalah 40% berkaitan dengan pemeliharaan alam sekitar. Tidak pelik jika anda menemui label “Green Technology Inside” pada produk syarikat ini.

Walaupun ia menegakkan konsep kitar semula, produk yang ditawarkan dapat berfungsi dengan baik dan kuat sehingga sangat sesuai untuk memenuhi keperluan harian.  Anda boleh menemui set peralatan dapur, peti sejuk ke pelbagai peralatan rumah lain dalam satu jenama ini.

Walaupun ia mempunyai tahap ketahanan penggunaan yang tinggi yang menjadikan produk Bosch tidak mudah rosak, pusat servis bosch masih menyediakan perkhidmatan. Kerana pada dasarnya dalam tempoh tertentu penggunaan objek pasti akan rosak.

Perkhidmatan pembaikan yang disediakan boleh diakses secara dalam talian di laman web rasmi bosch.co.id. Bermula dari perkhidmatan awam mengenai produk dapur dan peralatan rumah tangga lain, perkhidmatan perkhidmatan, pembelian alat ganti, hingga tutorial video mengenai penggunaan dan pembaikan mereka sendiri dapat diakses melalui jari anda.

Soalan Lazim Mengenai Produk Bosch

Bosch menyediakan pelbagai alat rumah tangga berdasarkan teknologi terkini yang kadang-kadang mengelirukan pengguna awal supaya mereka memerlukan bimbingan apabila menggunakannya buat kali pertama. Oleh itu, pusat perkhidmatan Bosch juga menyediakan perkhidmatan bantuan untuk anda menggunakan produk tersebut.

Anda boleh mengakses laman web rasmi bosch.co.id untuk mencari manual pengguna untuk alat kuasa, kedua-dua alat baru dan tidak terjual di pasaran.  Anda bolehmemuat turunmanual dan kemudian mencetaknya. Untuk produk yang tidak lagi dipasarkan, masukkan nombor siri alat untuk mendapatkan manual pengguna.

Selain mengakses laman web, anda juga boleh menggunakan perkhidmatan telefon (021) 3005 6565 untuk bertanya kepada perkhidmatan pelanggan secara langsung mengenai produk dan cara menggunakan produk tersebut. Panduan akan diberikan secara langsung supaya anda boleh mengikuti langkah demi langkah mengikut urutan.

Bukan sahaja untuk pengguna yang sudah mempunyai produk utama Bosch, talian pusat panggilan juga boleh dihubungi oleh peminat produk anda. Sila hubungi untuk bertanya soalan mengenai produk yang dipasarkan. Sebarang pertanyaan mengenai peralatan rumah tangga kecil dan besar akan dijawab oleh pusat servis BOSCH CS.

Tempahan Juruteknik untuk Pembaikan Peralatan Bosch

Bagi pengguna yang mengalami masalah dengan produk isi rumah Bosch, tidak perlu dikelirukan untuk membuat pembaikan. Kerana semua masalah yang berkaitan dengan produk boleh diperbetulkan dengan menggunakan perkhidmatan mekanik dalam perkhidmatan perkhidmatan. Akses ke laman web rasmi bosch.co.id kemudianpergi ke halaman perkhidmatan.

Anda akan menemui menu untuk membuat tempahan juruteknik. Sila isi borang yang disediakan, bermula dari perihalan nama wartawan, alamat, nombor hubungan, hingga kod peralatan. E-NR atau nombor model sangat penting untuk diisi, kerana ia adalah identiti produk yang akan diperbetulkan.

Sila isikan nombor E-NRatau ambilgambar plat identiti produk ini. Juga tambahkan tarikh FD, tarikh pembelian, dan masukkan mesej yang mengandungi kerosakan yang disebabkan. Sebagai contoh, mesin basuh pinggan mangkuk tidak akan menyala atau peti sejuk tidak mengeluarkan sejuk.

Dengan mengisi borang yang lengkap, pusat servis Bosch dapatmemproses permintaan anda dengan cepat. Sekiranya permintaan perkhidmatan telah disahkan, maka pentadbir akan menghubungi anda untuk menentukan jadual ketibaan juruteknik untuk melakukan pemeriksaan. Pilihan masa akan disesuaikan dengan masa anda dan jadual kerja  juruteknik.

Selepas juruteknik melakukan pemeriksaan, ia akan diberitahu apa kerosakan yang telah berlaku, bagaimana ia dikendalikan, sama ada ia memerlukan penggantian alat ganti atau tidak, serta kos pembaikan. Sekiranya masih dalam tempoh jaminan , anda tidak perlu menanggung kos pembaikan, hanya apabila di luar tempoh jaminan, anda perlu membayar kos perkhidmatan.

Anda juga boleh membuat tempahan juruteknik melalui perkhidmatan telefon yang boleh dihubungi pada hari kerja, Isnin hingga Jumaat, bermula dari jam 8:30 hingga 17:30 (waktu tempatan). Untuk hujung minggu dan tarikh merah perkhidmatan telefon ditinggalkan, tetapi perkhidmatan dalam talian masih tersedia.

Video Bantuan Diri Produk Bosch

Pusat perkhidmatan Bosch juga memberikan bantuan dalam menyelesaikan masalah secara bebas oleh pengguna melalui video penyelesaian masalah.  Anda boleh menangani beberapa masalah asas dengan menonton tutorial video yang mudah difahami dan digunakan. Walaupun tanpa manual, anda boleh melakukannya.

Ketahui langkah demi langkah yang menyediakan langkah mudah untuk menggunakan produk Bosch. Ia tidak mengambil masa yang lama, mudah untuk belajar dan memohon supaya masalah mudah dapat ditangani sendiri tanpa bantuan juruteknik. Sebagai tambahan kepada video pembaikan, terdapat juga video untuk menjalankan penyelenggaraan.

Dengan mengetahui cara melakukan penjagaan terbaik untuk produk isi rumah anda, semakin kecil risiko mengalami kerosakan dan dapat memanjangkan kegunaan produk.  Pusat perkhidmatan Bosch juga menyediakan ciri bantuan penyelenggaraan dalam talian untuk memudahkan pengguna melakukan penjagaan mereka sendiri di rumah.

Perkhidmatan bantuan seperti ini mengajar pengguna untuk menjadi lebih berdikari sehingga mereka tidak selalu bergantung pada juruteknik untuk membuat pembaikan kecil. Selain menjadikannya lebih mudah, ia juga meningkatkan pengetahuan pengguna mengenai pelbagai cara penambahbaikan melalui tutorial video yang dibuat khas dan memberi perhatian kepada aspek kemudahan pengguna.

Pengguna juga boleh mencari tutorial video yang digunakan supaya mereka tidak membuat kesilapan apabila menggunakan produk, terutamanya untuk produk elektrik. Plus video tutorial memasak mudah menggunakan produk Bosch yang menghasilkan pelbagai makanan lazat dalam masa yang singkat dan mudah diikuti.

Bahagian dan Aksesori Perkakas Rumah

Pusat servis Bosch juga menyediakan pelbagai alat ganti untuk produk perkakas rumah, walaupun untuk produk lama.  Anda hanya perlu menyemak ketersediaan alat ganti di laman web rasmi atau hubungi pusat panggilan. Sebutkan kod EN-R untuk mendapatkan maklumat yang tepat.

Kemudian cari peniaga atau tempat perkhidmatan terdekat yang menyediakan alat ganti ini.  Anda boleh membuat pesanan dalam talian, dan pasukan juruteknik akan datang untuk menghantar bahagian sambil membantu membuat pembaikan. Perkhidmatan yang cepat, berkualiti, dan boleh dipercayai adalah keutamaan perkhidmatan Bosch.

Selain alat ganti, terdapat juga pelbagai aksesori yang boleh melengkapkan peralatan rumah tangga. Banyak peralatan boleh dilengkapi dengan aksesori yang disediakan, seperti penapis dan beg habuk gantian untuk pembersih vakum, peralatan memasak untuk melengkapkan dapur bosch, dan pelbagai aksesori lain.

Pilihan aksesori yang sesuai selain sesuai untuk digunakan bersama-sama dengan peralatan ini akan menambah estetika supaya ia kelihatan berkelas dan mencantikkan susun atur rumah anda. Sebagai contoh, peralatan memasak dan penaik dilengkapi dengan aksesori dapur yang boleh dipercayai dan elegan, serta pelbagai produk penjagaan supaya reka bentuk dapur kelihatan epik.

Anda juga boleh berunding tentang membeli alat ganti dan aksesori dengan perunding Bosch supaya membuat pembelian lebih disasarkan.  Anda hanya membeli barang yang sesuai dan mempunyai kegunaan supaya anda dapat menjimatkan perbelanjaan. Di samping itu, pembelian barangan tanpa pengiraan menyebabkan anda menumpuk barang yang tidak digunakan.

Untuk mengekalkan kepuasan pelanggan, Bosch menyediakan perkhidmatan selepas jualan melalui penyediaan perkhidmatan luar talian dan dalam talian kepada semua pengguna kedua-dua produk terkini dan lama.  Anda boleh menghubungi pusat servis bosch melalui laman web atau melalui nombor telefon untuk mendapatkan bantuan.

Selengkapnya