Pusat Servis BMW :RadarDetik

Pusat servis BMW adalah perkhidmatan sokongan oleh Bayerische Motoren Werke yang ditujukan untuk pelanggan BWM di seluruh dunia dengan liputan perkhidmatan mengikut wilayah masing-masing. Di Indonesia, perkhidmatan bantuan ini tersebar di beberapa wilayah, terutamanya bandar-bandar besar.

Baru-baru ini, agak sukar bagi pelanggan untuk mengunjungi peniaga dan tempat perkhidmatan kerana wabak Covid-19. Keperluan untuk mengehadkan aktiviti di luar rumah dan sekatan terhadap interaksi membuat ramai orang memilih untuk tidak keluar.

Memahami ini, banyak syarikat menawarkan perkhidmatan untuk membantu orang melakukan aktiviti di rumah. BMW juga berusaha untuk memberikan perkhidmatan terbaik untuk pelanggannya dengan menyediakan perkhidmatan maya. Pusat servis BMW adalah salah satu perkhidmatan yang boleh  anda akses tanpa perlu pergi ke peniaga atau tempat servis.

Perkhidmatan yang disediakan terdiri daripada bilik pameran maya di mana pengguna dapat melihat kereta 360 darjah, peniaga terdekat, perkhidmatan, hingga perkhidmatan dari perunding perniagaan BMW yang memberikan bantuan jika anda ingin berunding mengenai pembelian kredit.

Cari Model Kereta BMW dari Rumah

Mempunyai kenderaan persendirian premium sememangnyamenjadi kebanggaan. Lebih-lebih lagi, ia adalah kelas jenama kereta Eropah, BMW. Walau bagaimanapun, dalam era pandemik semasa, sangat sukar untuk pergi ke pengedar dan membeli kereta. Oleh kerana sekatan terhadap interaksi dan keperluan tinggal di rumah.

Walau bagaimanapun, pusat servis BMW masih akan memberikan perkhidmatan terbaik dengan menggunakan bilik pameran maya di mana pengguna masih boleh melayari pelbagai siri kereta BMW walaupun mereka tidak datang terus ke tempat penjual.  Anda masih boleh melihat pelbagai jenis kereta yang disasarkan melalui internet.

Dengan lawatan 360 darjah, pengguna dapat melihat keadaan kereta secara langsung dari pelbagai sudut, atas, sisi, belakang, depan, dan bawah. Jadi, ia bukan hanya dari imej. Di samping itu, lawatan menyeluruh untuk bahagian dalaman juga diberikan disertai dengan menguji semua ciri di dalamnya.

Pengguna boleh memilih mana-mana jenis bermula dari Siri X, M, i, dan pelbagai siri lain. Hanya klik dan anda dapat melihat keseluruhan kereta yang ingin anda beli. Terdapat juga konfigurasi produk supaya anda boleh mencari produk mengikut kehendak dan jangkaan pengguna.

Ingin mencuba kereta BMW pilihan anda? Hanya klik “Uji Drive” dan anda akan mendapat perkhidmatan untuk mencuba kereta.  Pusat servis BMW akan menghubungi anda untuk mengatur masa mesyuarat dan kemudian kereta akan datang dengan pekerja dari BMW dan memenuhi kehendak pengguna untuk melakukan pandu uji.

Cari Peniaga BMW Terbaik dari Rumah

Perkhidmatan rumah adalah perkhidmatan utama banyak peniaga dan pengeluar kenderaan semasa wabak ini. Menyediakan perkhidmatan pengambilan bola adalah cara untuk mengatasi masalah pelanggan yang tidak dapat datang ke pengedar kerana peraturan jarak sosial. Dengan cara ini, pelanggan masih mendapat perkhidmatan terbaik.

Anda boleh mencari peniaga BMW terdekat hanya dengan pergi ke laman web rasmi BMW. Terdapat senarai peniaga yang paling dekat dengan bandar anda yang boleh dihubungi. Pelbagai perkhidmatan masih disediakan oleh peniaga BMW yang sah, mulai dari penjualan, perkhidmatan, hingga penyediaan alat ganti kenderaan. Di samping itu, terdapat juga perkhidmatan perundingan.

Walaupun perkhidmatan yang disediakan oleh peniaga adalah maya, pengguna masih dapat merasakan perkhidmatan seperti datang terus ke tempat peniaga.  Anda boleh menghubungi pusat servis BMW jika anda tidak menemui lokasi peniaga terdekat. Perkhidmatan pelanggan akan memberikan panduan sehingga anda menemui peniaga terdekat.

Tidak semua peniaga mempunyai kesempurnaan siri kereta yang anda  cari atau alat ganti serta perkhidmatan. Apabila ini berlaku, anda tidak perlu bersusah payah mencari kerana anda boleh menggunakan perkhidmatan maya BMW untuk mencari peniaga yang menyediakan keperluan ini. Hanya hubungi perkhidmatan pelanggan mengisi maklumat dan masalah.

Cari Penasihat Perkhidmatan Terbaik dari Rumah

Keselesaan memandu adalah perkara utama yang mesti dimiliki oleh setiap pemandu di jalan raya. Kehadiran kerosakan atau ketidaksempurnaan di dalam kenderaan akan mengakibatkan ketidakselesaan. Walau bagaimanapun, semasa wabak, sukar untuk menjalankan aktiviti perkhidmatan terus ke bengkel. Terutamanya jika anda melakukan kerja dari rumah.

Ingin melakukan pembaikan kereta BMW, tetapi dihalang oleh kesibukan dan tidak boleh pergi terus ke tempat servis, maka anda boleh menggunakan  pusat servis pusat servis BMW.  Kewujudan perkhidmatan ini akan memberi kemudahan dalam membaiki atau menyediakan alat ganti supaya kenderaan anda sentiasa dalam keadaan terbaik.

Penasihat perkhidmatan yang disediakan adalah profesional dengan pengalaman membaiki pelbagai kerosakan dari kereta BMW. Penasihat perkhidmatan akan datang terus ke tempat  anda untuk melakukan pemeriksaan dan pembaikan menyeluruh. Ia hanya perlu melakukan 4 langkah berikut:

  1. Hubungi perkhidmatan pelanggan melalui talian hotline  yang ada atau masukkan laman web atau aplikasi kemudian isi maklumat dan masalah kenderaan anda.
  2. Tentukan jadual lawatan mekanik. Jadual tidak ditentukan oleh peniaga tetapi boleh menyesuaikan diri dengan masa lapang yang anda ada. Jadi, ia boleh ditentukan dengan bebas. Sila nyatakan masa dan lokasi yang dikehendaki kepada mekanik.
  3. Pemeriksaan dan diagnosis. Mekanik akan memeriksa terus di hadapan anda kemudian memberikan diagnosis kerosakan yang berlaku. Selepas itu, anggaran masa dan kos pembaikan akan ditentukan. Semua dilakukan secara telus.
  4. Langkah pembaikan akan dilakukan selepas anda bersetuju dengan butiran kos yang diberikan oleh mekanik. Kemudian tunggu proses pembaikan dan prestasi kereta kembali ke tahap maksimum.

Penasihat perkhidmatan melalui pusat servis BMW juga memberikan jaminan supaya jika kerosakan berlaku lagi dalam tempoh jaminan penasihat perkhidmatan akan sekali lagi membuat pembaikan.  Anda pasti tidak perlu membelanjakan lebih banyak wang kerana ini adalah sebahagian daripada perkhidmatan berkualiti BWM.

Cari Perunding Perniagaan dari Rumah

BMW terkenal sebagai salah satu jenama kereta mahal dan hanya boleh dimiliki oleh kalangan tertentu. Oleh itu, untuk membelinya memerlukan perancangan yang teliti. Oleh itu, terdapat perunding perniagaan terus dari BMW yang boleh membantu merancang pembelian kereta dari rumah.

Terdapat perunding berpengalaman yang dapat membantu anda mencari penyelesaian untuk mendapatkan kereta impian anda. Perunding yang berpengalaman ini akan membimbing hampir dari awal sehingga proses kontrak perdagangan selesai.  Anda boleh membincangkan jenis kereta yang anda mahukan dan pembiayaannya.

Cukup hubungi pusat servis BMW atau pilih perunding sendiri di laman web rasmi.  Anda juga boleh menjadualkan masa perbincangan anda sendiri supaya ia sesuai dengan masa lapang yang anda ada. Jika anda ingin membuat pembelian kredit, perunding akan membantu menyediakan perancangan kredit dengan pembiayaan mengikut keupayaan pengguna.

Membeli kereta adalah pelaburan. Oleh itu, menggunakan bantuan perkhidmatan perunding akan sangat diperlukan. Bukan sahaja untuk menyesuaikan diri dengan keperluan dan kebolehan anda, tetapi juga untuk memberikan bantuan dalam merancang masa depan pelaburan. Sebagai contoh, mengenai insurans kereta dan perkara-perkara lain supaya pembelian tidak memudaratkan.

Perkhidmatan perunding kereta ini akan bertanggungjawab untuk menyediakan perundingan, merumuskan kewangan, dan mencari penyelesaian kepada masalah yang timbul. Terutama bagi anda yang tidak faham tentang kereta dan pelaburan mereka, anda benar-benar memerlukan perkhidmatan perunding ini.

 

Menggunakan perkhidmatan maya adalah penyelesaian bagi anda yang tidak boleh terus datang ke peniaga atau tempat perkhidmatan rasmi. Bermula dari perkhidmatan pembelian kereta, pemeriksaan, pembaikan, hingga perundingan pelaburan boleh didapati di pusat servis BMW maya supaya anda tidak perlu keluar rumah untuk mendapatkannya.

Selengkapnya